tisdag 15 april 2008

Säljakten igen...



~~~


Jag skriver vidare om säljakten i Kanada som pågår just nu; i skrivande stund har 44 350 (!) sälar slaktats under vedervärdiga former i årets säljakt. Om vi vill se ett stopp av den kommersiella säljakten, så vill det till att vi ligger på EU-kommissionen som ska ta upp frågan om bara någon vecka. Det är redan förbjudet att handla med varor som kommer från grönlandssäl och blåssäl; men det hindrar inte Kanada från att klubba och i många fall flå sälar, från 13 dagars ålder och upp, levande. Allt för att förse Europa och resten av världen med sälprodukter. Jag ber dig därför att gå in på länken nedan och skriva till regeringen och be dem att hjälpa till att införa ett förbud för handel med alla slags sälprodukter i Europa. Ett förbud skulle vara av enorm vikt för att få ett slut på den kommersiella säljakten.



Lite glädjande är att i helgen som gick så sa EU:s miljökommissionär Stavros Dimas att han kommer att lägga fram en motion om att förbjuda alla sälprodukter som är ett resultat av en inhuman jakt. Det är ett steg i rätt riktning och Humane Society som har bevakat jakten har tydliga bildbevis på att jakten är allt annat än human. Så snälla, gör som så många andra redan har gjort, besök IFAW och kräv av regeringen att den sätter ner foten och visar vägen framåt mot en säljaktsfri framtid. Det tar bara ett par minuter, och det är sälarna mer än värda.




~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för komplimangerna för mina bilder, det värmer! (:

Anonym sa...

Vilken fruktansvärt hemsk bild ...spontant tänker jag:Tack för markattor..som engagerar sig..sen trycker jag på länken..Bodilan!!!