tisdag 8 april 2008

Päls är inte kläder...~~~


...och det har Gucci insett. Eller ja, i alla fall delvis. De ska efter påtryckningar sluta sälja sälpälsprodukter, och det är definitivt ett steg i rätt riktning. Men de säljer andra pälsprodukter, såsom från minkar, katter, hundar, uppfödda under vedervärdiga förhållanden, och vargar fångade i fällor. Skriv till Gucci och tacka dem, men be dem samtidigt att sluta saluföra andra pälsartiklar. Du hittar enkelt ett redan färdigskrivet mail här, men ändra det gärna efter eget tycke och smak, då ett mer personligt brev får större genomslagskraft hos mottagaren.


Vill du veta mer om pälsindustrin, vad som görs dagligen och hur man kan leva ett mer djurvänligt liv, så kika på FurIsDead.com, varifrån bilden ovan kommer.

Vill du, så gå hit och titta på den tillgängliga filmen, varning för starka bilder, och tänk på det nästa gång du funderar på att köpa kläder, skor eller något annat med pälsdetaljer.

Jag skriver som jag skrev i går, det är enkelt att hjälpa djuren, du behöver bara välja rätt.
~~~

Läs vad andra har att säga om: , , , , , , , , , ,

~~~

3 kommentarer:

Gert sa...

Tack för kommentaren i min blogg! Har kollat lite på din blogg och den behövs verkligen. Vi kan inte behandla lika grymt som vi gjort i fortsättningen. Och när man ser den kinesiska filmen där de flår djuren levande så kräks man nästan, hur kan de???
Lycka till och fortsätt med din bra blogg.

Steve Lando sa...

Det är givetvis en bra början från Gucci att man nu väljer bort sälskinn, men då det är det enda de väljer bort samtidigt som de nyttjar andra horribla pälsfabrikat som du nämner, visar det på vikten av opinion - att man kan faktiskt ändra industrin.

Angie Roger sa...

Att Gucci väljer bort en del, är ju naturligtvis bra, men önskan är ju att man insåg att vi idag inte behöver klä oss i några djurskinn alls, utan att naturliga produkter går att få på ett mer humant sätt ...
din blogg är verkligen något som behövs, och jag tackar stort för all upplysning, om vilka ställe man kan nå för att opponera sig mot all djurmisshandel ...