måndag 14 april 2008

Stoppa de långa djurtransporterna!


~~~


Varje vecka transporteras över 1 000 000 000 (en miljard!) djur till slakt världen över, och många av transporterna är onödigt långa - ibland varar de i flera dagar, ibland veckor eller månader - och extremt plågsamma för djuren.

Det är ofta oerhört varmt, trångt och smutsigt, djuren behandlas illa och blir stressade och uttröttade och lider brist på såväl mat som vatten; som ett resultat därav drabbas många djur av allvarliga skador, sjukdomar sprids och många dör innan de ens når fram till sin slutdestination - slakthuset.

Vi vet att det är mycket bättre att på ett humant sätt slakta djuren lokalt; vi har kunskapen och tekniken och kan istället välja att transportera kylt och/eller fryst kött. Därför bör långa transporter av djur förbjudas, allt annat är onödigt och onödigt grymt mot de drabbade.

Vill Du bidra till att djuren får en humare behandling, så skriv på den här internationella protestlistan som ett flertal olika djurskyddsorganisationer står bakom, däribland RSPCA, Humane Society samt WSPA, varifrån bilden ovan också är lånad.

Gör en insats, stöd Handle with Care-kampanjen. Djuren förtjänar bättre!
~~~

Vill du veta vad andra skriver, så kan du kika här: , , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Steve Lando sa...

en miljard ljust att tända i veckan, det blir många ljus det, tack o lov behövs här inga ljus tändas, utan bara skriva under en petition - gör så, alla som ser detta, jag gör så, eller har så redan gjort

Bra anmärkt

Angie Roger sa...

Ja, det är för jäkligt att det ska behöva gå till på detta sätt, att djur ska behöva lida för att människan ska få föda ..
än en gång vill jag tacka för dina länkar om vad man kan göra