lördag 19 april 2008

Hjälp värphönsen!

~~~


Jag vill i dag bara påminna alla som inte redan ha skrivit till ICA:s VD Peder Larsson och krävt att även ICA slutar sälja ägg från burhöns om att göra det. Hemköp har redan tagit det steget, deras pressmeddelande finns att läsa här, och nu väntar vi på att ICA ska ta samma beslut. Det är inte etiskt försvarbart att hålla värphöns under sådana former som i stor utsträckning görs, och därför är det viktigt att ligga på de stora dagligvarukedjorna, så att deras hållning i sin tur sedan kan leda vägen mot att alla höns blir frigående och får lov att leva under värdiga och naturliga former.

Djurens rätt driver just nu en kampanj för värphönsens väl och ve och på deras hemsida finns ett redan färdigskrivet brev som du kan använda Dig av för att kontakta ICA:s VD Peder Larsson i frågan. Det tar bara ett par minuter, det har du säkert tid med - för hönsens skull.

Äggen på bilden är, återigen, givetvis ekologiska ägg från frigående utehöns.
~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , ,

~~~

4 kommentarer:

Pia (Pimli) sa...

ICA gör just nu en satsning på ekologiska produkter. Då kan man ju tycka det är märkligt att de inte dessutom slutar sälja ägg från burhöns.

Vi får kämpa vidare. Som konsumenter har vi stor makt att påverka. Gäller att få många att inse det. Det vanliga är nog att folk inte tror att det går att påverka.

Rebekah sa...

Hejja Hemköp!
Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills ICA tar sitt förnuft till fånga.

Tack för att du uppmärksammade detta.

Anonym sa...

När det gäller djurens rätt ska man vara oerhört försiktig innan man pratar alltför positivt om dem.

http://hastvattuman.blogg.se/1208352180_upprrande.html

Anonym sa...

Det är inte tanken som räknas…
Alla vill vi skapa en bättre framtid för våra barn. Men vem gör något åt det? Ditt engagemang kanske kan kännas futtigt om du bara ser det som en isolerad handling. Därför finns slutasnacka.se. Här kan du förbättra världen tillsammans med andra. En släckt lampa kan bli tusentals släckta lampor. Ett återvunnet batteri kan bli hundratusentals. Här blir din handling en del av en stor helhet.

Gör något på www.slutasnacka.se!