söndag 13 april 2008

Djuren har rättigheter!


~~~


År 1948 antog FN en resolution om mänskliga rättigheter som sedan dess använts som rättesnöre världen över - även om resolutionen tyvärr inte efterlevs överallt, så finns den för andra att ta fasta på och använda för att påverka de som inte följer den. Därför är det nu på tiden att vi inför en resolution också om djurens rättigheter; en resolution som fastställer att även andra djur än människan är levande och kännande varelser med klara rättigheter. De har - självklart - rätt till sina liv, till ett liv i frihet och till att kunna leva i enlighet med sin natur.


Djurens Rätt genomför nu en kampanj för djurens rättigheter och om Du vill stödja djuren i den här frågan, så skriv under listan som du hittar här. Världens djur behöver Dig!
~~~

Läs vad andra har att säga om: , , ,

~~~

2 kommentarer:

Steve Lando sa...

Jag har för mig - men vet inte säkert - att Nya Zeeland som enda land i världen har gett just apor vissa grundläggande mänskliga rättigheter, ja alltså inte den att rösta t.ex., men andra livsbasala. Detta bör utsträckas att gälla allt liv, iaf i någon form, för rättigheter har dem/allt, då de existerar.

Celine :) sa...

Bli gärna medlem i min anti-djurplågeri grupp!

Bli medlem här:
http://www.emot.se/namnlistor/79/

Ps. Tipsa gärna om den på din blogg så att gruppen blir stor och vi får fler medlemmar :D