torsdag 10 april 2008

Årets säljakt...


~~~


...pågår för fullt och om ni ännu inte har fått upp ögonen för vilket plågeri sälarna utsätts för, så tycker jag att ni ska gå, varning för starka bilder, hit. Hittills har knappt 3 000 sälar bragts om livet
- 272 000 (!) till kommer att dödas innan årets jakt är slut. Allt för att göra pälsprodukter - fullständigt onödiga pälsprodukter. Jakten innebär ett blodbad utan dess like och en av organisationerna som bland annat övervakar jakten och arbetar för ett förbud av säljakten är IFAW, och på deras sidor kan du läsa mer om myter och fakta kring säljakten. Hos Humane Society kan du göra som så många andra redan har gjort och skriftligen lova att bojkotta bland annat skaldjursprodukter från Kanada så länge den vedervärdiga säljakten får lov att fortgå. Ge sälarna några minuter av din tid, de är i desperat behov av den.

Bilden ovan kommer från vegaplanet.org.
~~~

Läs andras åsikter om: , , , , , , , ,

~~~

3 kommentarer:

Steve Lando sa...

Mycket bra anfört i denna väldans viktiga fråga, gällandes människans barbariska inhumanism.

Malena sa...

Tack för dina kommentarer! Det är en fråga som berör en ända in i själen som så många andra djurfrågor. Kan inte förstå denna grymhet! Hur någon kan göra så. Dina bilder ger mig tårar i ögonen. Blir så ledsen. Men bra att det tas upp! Förhoppningsvis blir vi fler som höjer våra röster!!
Ha de gott!

Pimli sa...

Jag minns hur vi demonstrerade och kämpade mot sälslakten när jag var ung. Och det är ju LÄNGE sen. Att det inte hänt mer sen dess!!!

Och apropå att stänga av strömmen till apparater. Det är en självklarhet för oss, eftersom det är ett så ENKELT sätt att spara energi. Märkligt att så många inte ens orkar bemöda sig med det! Det är sånt som kan få en att förtvivla ibland.