söndag 8 juni 2008

Vad vore vi utan vatten?
~~~


Det är Världshavens dag i dag och det tycker jag att vi alla borde uppmärksamma genom att vara mera noga med varifrån den fisk och de skaldjur kommer som vi kanske köper i livsmedelsbutiken då och då. Läs gärna mer i WWF:s fiskguide som listar vilka fiskar som vi kan köpa och vilka som vi absolut inte bör köpa om vi ska kunna bevara mångfald och balans i haven.

Besök också gärna Greenpeace som listar tio enkla saker som vi kan göra för att hjälpa våra hav och på deras internationella sajt kan du skriva under och visa att du stödjer deras planer på att omvandla 40 procent av världens hav till marina reservat.


Känner du att du vill göra mer än så, så kan du också, om du har möjlighet, bli späckhuggarfadder hos WWF och därmed bidra till deras arbete för ett levande hav.

Bilden ovan är lånad från WWF.


Världshavens dag är inte ännu erkänd officiellt, men om du tycker att den bör bli det, så kan du skriva på den här listan och vädja till FN att erkänna den 8 juni som World Oceans Day, alltså Världshavens dag, för att på så sätt få en dag då haven och deras mångfald kan hyllas, och problem uppmärksammas, och för att öka människors medvetenhet kring haven och livet, och bristen på liv, i dem. Läs gärna mer hos The Ocean Project.Steve Lando har dessutom skrivit närbesläktade "Fritt fram för massakrar i flata Sverige".
~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

Steve Lando sa...

Man skulle aldrig - i nutid - tillåta sådan rovdrift som sker i havet, på land. Men människans stupiditet som alltid varit gällande, är som oftast fortfarande gällande, 'det vi inte ser, sker så ej'.

Bra uppmärksamning!