torsdag 12 juni 2008

40 000 liv

~~~


Årligen är det ungefär 40 000 tjurar som får sätta livet till på Spaniens tjurfäktningsarenor där de får gå en utdragen och plågsam död till mötes. Innan tjurarna får komma in på arenorna smörjer man bland annat deras ögon med vaselin för att grumla deras syn och slår dem med sandsäckar i huvudet för att förvilla dem. Väl i ringen vet alla vad som sker - lansar och hullingförsedda spjut stöts in i tjurarnas nackar och ryggpartier, blodet forsar och till slut, efter en lång och utdragen tortyr, så stöts det sista - och dödliga - spjutet in igenom ryggraden. Och, inte minst, fega ynkryggar inbillar sig att de är modiga män.

Anser du att det här är ett "nöje" som hör till historien, - vilket också stora delar av Spaniens befolkning anser -, så skicka ett mail till Spaniens premiärminister José Luis Rodríguez Zapatero och vädja till honom att omgående sätta ett stopp för tjurfäktningar och tjurrusningar så som den i Pamplona.

Hjälp till att sätta stopp för denna brutala tortyr i dag!Bilden är lånad från www.sharkonline.org


~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , ,


~~~

2 kommentarer:

Frida Skoglund sa...

Jag kan inte för mitt liv begripa hur primitiv stora delar av världens befolkning fortfarande är, och man tycker ändå att Spanien borde ha kommit längre än såhär. Dem som ser detta som manligt har verkligen en skruvad syn på vad som är manligt och inte. Lider med alla dessa djur som far illa på den enfaldiga människans premisser.

Mvh/Frida

Steve Lando sa...

det är bra att det finns stora rörelser i Spanien som går emot detta bestialiska, låt denna antika spillra förpassas där det hör hemma, i historien.

Väl propagerat.