onsdag 18 juni 2008

Hjälp världens valar!

~~~


Norge vill gärna marknadsföra sig som ett grönt och eko-vänligt land, men ändå så fortsätter de med sin inhumana och onödiga jakt på val år efter år efter år...

Bilden är lånad från Greenpeace.

Trots att internationella valkommissionen redan 1986 införde ett moratorium mot kommersiell valjakt, så planerar Norge att återigen döda 1 052 vikvalar under 2008, och för bara några veckor sedan exporterade de fem ton vikvalskött till Japan, vilket nu, i brist på en importlicens, förvaras i ett fryshus någonstans. Hur länge det ska ligga där är det ingen som vet, ty Japan har redan ett stort överskott på valkött - efterfrågan på marknaden är långt ifrån vad den varit i forna tider.

Tycker du att denna onödiga valjakt bör få ett slut, så gå hit och skicka en vädjan till Norges statsminister Jens Stoltenberg i dag!
Till sist vill jag återigen påminna dig om att inte missa dokumentären Orangutangernas räddare på SVT1 21.00 i kväll. Den kan du läsa mer om hos BOS Sweden samt i mina tidigare inlägg här och här.Bilden är lånad från http://www.orangutan-appeal.org.uk/.

~~~

Läs vad andra tycker och tänker om: , , , , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: