måndag 9 juni 2008

Tragiska tankegångar

~~~


Det var tråkigt att i morse läsa i dagens SvD att alltfler svenskar accepterar djurförsök. Det finns i dag så många alternativ till djurförsök och varje dag arbetar man med att ta fram ännu fler humana alternativ. Djurförsök är ofta missvisande, ty, våra kroppar fungerar och reagerar inte likadant och med det i åtanke finner jag det än mer tragiskt att det är fler människor i dag än 1992 som anser att djurförsök är acceptabelt och etiskt försvarbart.


Visst har vi en försöksdjursetisk nämnd som ska granska alla försök som utförs i Sverige, men det minskar ju inte de drabbade invidernas lidande. Det är alltid någon som far illa, det är alltid någon som får betala priset för människans ständiga och ofta plågsamma försök på andra djurarter.

Bilden ovan är lånad från PETA och
www.stopanimalstests.com.


Om du tillhör de som inte anser att djurförsök är acceptabelt och försvarbart, så besök Stiftelsen forskning utan djurförsök och läs mer om vad de gör för att ersätta djurförsök med humana alternativ och därmed spara många tusentals liv varje år. Du kan också beställa material och sprida information om deras arbete och, om du har möjlighet, kanske skänka en liten slant till deras väldigt viktiga gärning.
~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: