fredag 9 maj 2008

Troféjakt i Ryssland


~~~


Brunbjörnen är utrotad på många håll i Europa och björnarna i Ryssland tillhör den sista friska brunbjörnsstammen i världen. Men i just Ryssland lämnas årligen 3 000-4 000 björnungar åt sitt öde när deras mödrar dödas av välbeställda troféjägare från främst Europa och USA. Dessa jägare lurar med hjälp av skällande hundar fram björnarna ur sina vinteriden, och när björnarna väl tittar fram, så skjuter de lurpassande jägarna dem. Björnmammorna dör för att hamna som fällar på folks golv, och ungarna blir kvar i idet, föräldralösa, hjälplösa och långsamt svältande och döende. För det här "nöjet" betalar jägarna runt 2 000 dollar.

Det finns dock en man, forskaren Valentin Pazhetnov, som arbetar med att föda upp och rehabilitera föräldralösa björnungar. Orphan Bear Project är något som IFAW, varifrån bilden ovan också är lånad, har stött sedan 1995 och sedan dess har över 100 björnungar återutsatts i frihet i de ryska skogarna. Vill du hjälpa till i detta mycket viktiga arbete, så kan du besöka IFAW för att läsa mer om situationen och kanske också skänka en liten slant till arbetet med björnungarna.

Du kan också hjälpa till att försöka påverka myndigheterna i Ryssland att förbjuda troféjakt på björnar. Allt som behövs är ditt namn och några ord om varför du tycker att jakten borde förbjudas.


Gör en insats, hjälp björnarna i dag!
~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

Anonym sa...

фашистские загребущие лапы прочь от наших мишек!