lördag 17 maj 2008

Solrosolja!



~~~


Jag satt och bläddrade i ICA:s Buffé i går och såg till min stora glädje att OLW nu äntligen tagit sitt förnuft till fånga. De friterar inte längre sina vanliga chipssorter i palmolja, utan använder i stället solrosolja, vilket innebär att chipsen numera är nyttigare, om man nu ska kalla chips för nyttigt, för såväl människa som miljö. De använder tyvärr fortfarande palmolja i sina Less Fat-varianter, men eftersom solrosoljan innehåller hela 70 procent mindre mättat fett än palmoljan, så kanske Less Fat-köparna kan tänka sig att prova de vanliga chipsen och därmed också skona regnskogen.

Tack Old London Wasa för att ni tagit ett steg i rätt riktning!




Läs gärna mer på OLW:s egen hemsida, och vill du veta mer om palmolja, så kan du exempelvis läsa vidare här och här.




~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , ,

~~~

5 kommentarer:

Rikframtid sa...

Hej, jag har letat på olws hemsida och försökt hitta varifrån solrosoljan som används kommer ifrån, vet du vart den framställs? Det skulle vara intressant att veta för att kunna avgöra om det verkligen är mer miljövänligt

gunilla sa...

Va skönt med en positiv nyhet för en gångs skull. :)

Steve Lando sa...

nu kan man då äta chips med gott samvete:):)

men, som rikframtid påpekar, jag vet ej heller hur det föreligger med solrosoljan

Markattan sa...

Nej, jag vet ännu inte var solrosoljan framställs, men jobbar på att ta fram den informationen. Jag blev så ivrig när jag såg att de slutat med palmolja att jag skrev på impuls ;o) - kanske får jag revidera inlägget när jag fått fram all information.

Rikframtid sa...

Jag tror nog att det ändå är bättre med solrosolja än palmolja. Men många gånger är inte saker så bra som det låter vilket är synd