onsdag 14 maj 2008

En glad nyhet mitt i all bedrövelseBilden är lånad från
www.wwf.se

~~~


En glad nyhet mitt i all bedrövelse som följt i jordbävningen i sydvästra Kinas spår är att de starkt utrotningshotade jättepandorna klarat sig med livet i behåll. Det står att läsa i såväl Svenska Dagbladets som Sydsvenskans pappersupplagor i dag att alla de 130 jättepandor som lever på Wolongs naturreservat uppges vara i livet, detsamma gäller pandorna på ett av de stora pandacenter som Pandas International stödjer. Man vet dock ännu inte hur de vilda pandorna har klarat skalvet, men vilda djur, och så även pandor, brukar känna på sig att de ska förflytta sig till högre liggande marker, så vi får hoppas på det bästa även för dem.I området finns också ett reservat för asiatiska svartbjörnar och även där uppges björnar och personal ha klarat sig undan skador, däremot är det värre ställt med många av reservatets byggnader. Läs mer hos Animals Asia Foundation, varifrån bilden här intill är lånad, och, om du har möjlighet, skänk gärna en liten slant till deras mycket viktiga arbete med att rädda svartbjörnar undan björnfarmer som håller dem i trånga burar och tappar dem på galla.

Här har Animal Protection Network en namninsamling som du kan skriva under för att försöka få till stånd en avveckling av denna grymma industri. Listan lämnas över till kinesiska ambassaden under sommaren 2008 och bara ynka 220 personer har skrivit under hittills. Hjälp de plågade björnarna, gör din röst hörd - skriv under!
~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Angie Roger sa...

Ett glädjande inlägg om dessa överlevande, men ack så smärtsamt att läsa att svartbjörnar låses in för att tappas på Galla, kan det bli sjukare än så,nej knappast ...

Rikframtid sa...

Det är oroväckande när en mindre lokal naturkatastrof kan utplåna en hel art. Det är därför det behövs fler naturrevervat spridda över världen så att de små populationerna inte riskerar att försvinna.