onsdag 21 maj 2008

Bakom slakthusens väggar

~~~


I dag tänkte jag tipsa om utställningen Walls of Glass på Galleri Puckeln på Hornsgatan 26 i Stockholm som pågår mellan den 20 och 31 maj. Walls of Glass är fotografen Erik Lindegrens sätt att visa människor vägen från levande djur till paketerat kött. Namnet på utställningen är inspirerat av Linda McCartneys kända ord: "If slaughter houses had walls of glass, the whole world would be vegetarian."

Har du inte möjlighet att besöka galleriet, så besök istället http://www.wallsofglass.se/. Jag varnar för en hel del obehagliga bilder. Bilden nedan är dock lånad från BBC News.







Hos Djurens Rätt går det även att beställa ett kostnadsfritt vegetariskt startpaket med tips, råd, idéer och information om bland annat näringslära om du känner dig manad att bli vegetarian eller åtminstone att äta mindre kött och fisk. Den genomsnittlige svensken konsumerar årligen runt 500 djur, det vill säga grisar, kor, fiskar, kycklingar, skaldjur etc., så nog gör du skillnad om du väljer att äta vegetariskt - om inte alltid, så i alla fall några dagar i veckan.


Jag säger som jag har sagt förut, det är enkelt att hjälpa djuren, det handlar bara om att välja rätt.




~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: