~~~
Nästan en tredjedel av all mat slängs i Sverige. En tredjedel! Det är massor av fullt ätbar föda som åker rakt i soporna för att vi inte orkar, kan eller vill ta hand om våra matrester. Det är varken bra för plånbok eller miljö, och det är ett enormt slöseri med resurser av alla de slag. Oftast är det bara att använda fantasin och tänka i lite vidare banor, men behöver du inspiration och hjälp på vägen, så hittar du det i boken "100 sätt att rädda maten" av Annica Triberg.
På ett helt annat tema: Som den Venedigofil jag är, så har jag nu startat ännu en blogg, Strabèła Venèxia, i vilken jag ämnar berätta lite om Venedigs historia, lyfta fram olika företeelser i denna säregna stad och förtälja små anekdoter med mera, med mera. Den nyfikne är varmt välkommen att titta in!
~~~
Andra skriver: miljö, klimat, mat, matlagning, föda, matrester, slöseri, sopor, sopberg, 100 sätt att rädda maten, Annica Triberg
~~~
Nästan en tredjedel av all mat slängs i Sverige. En tredjedel! Det är massor av fullt ätbar föda som åker rakt i soporna för att vi inte orkar, kan eller vill ta hand om våra matrester. Det är varken bra för plånbok eller miljö, och det är ett enormt slöseri med resurser av alla de slag. Oftast är det bara att använda fantasin och tänka i lite vidare banor, men behöver du inspiration och hjälp på vägen, så hittar du det i boken "100 sätt att rädda maten" av Annica Triberg.
På ett helt annat tema: Som den Venedigofil jag är, så har jag nu startat ännu en blogg, Strabèła Venèxia, i vilken jag ämnar berätta lite om Venedigs historia, lyfta fram olika företeelser i denna säregna stad och förtälja små anekdoter med mera, med mera. Den nyfikne är varmt välkommen att titta in!
~~~
Andra skriver: miljö, klimat, mat, matlagning, föda, matrester, slöseri, sopor, sopberg, 100 sätt att rädda maten, Annica Triberg
~~~
1 kommentar:
Tack för boktipset!
Skicka en kommentar