torsdag 25 februari 2010

Skicka ett brev för isbjörnarna!




~~~


Isbjörnarna är hårt ansatta i dag och USA vill förflytta dem från CITES Appendix II till Appendix I för att stärka deras skydd. Tycker du att det låter rimligt, så skicka ett brev till Andreas Carlgren och be honom att stödja förslaget på Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) i nästa månad. Men det är bråttom, dina kommentarer gällande detta bör inkomma senast i morgon, fredagen den 26 februari.

Dock är brevet i länken ovan skrivet på engelska, så om du - av naturliga skäl - vill skicka ett på svenska och inte själv har tid och lust att komponera ett, så kopiera gärna brevet nedan och klistra in det över den engelska texten. Glöm inte att skriva en ny ämnesrad på svenska och att ta bort "Yours sincerely" i rutan längst ner.

Isbjörnarna behöver dig, så höj din röst i dag!


"Bäste Andreas Carlgren,

jag skriver till dig i hopp om att du ska ge ditt stöd för en förflyttning av isbjörnarna från CITES Appendix II till Appendix I på nästkommande Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) i mars 2010.

Trots att isbjörnarna är listade i CITES Appendix II, så är det fortfarande möjligt att handla internationellt med delar och produkter från isbjörnar. Om isbjörnarna istället förflyttas till CITES Appendix I, så kan vi förhindra att den kommersiella handeln tär ytterligare på isbjörnarnas redan hårt ansatta bestånd.

Europaparlamentet har redan godkänt förslaget, och jag uppmanar härmed Europakommissionen och EU:s medlemsstater att göra detsamma. Det är vår plikt att ge isbjörnarna en chans att överleva i det hårda klimat som råder i dag.

Tack för din tid och med vänliga hälsningar,"


Bilden ovan är lånad från Sydsvenskan.




~~~

Andra skriver: , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: