måndag 22 februari 2010

Några små mattips

~~~


Vill du äta mer klimat-, miljö- och djurvänligt,
så finns det några enkla tumregler att tänka på:

- Välj säsongsanpassad mat.

- Ät (mer) vegetariskt. Om ska du äta kött, köp gärna från en lokal gård där du vet att djuren får leva så naturligt som möjligt.

- Vill du äta fisk eller skaldjur, så ta hjälp av WWF:s fiskguide.

- Välj bort det som innehåller palmolja.

- Släng inte fullt ätbara livsmedel. Bara för att bäst före-datumet passerat, så betyder inte det att innehållet är otjänligt. Använd lukt och smak och ditt eget goda omdöme istället. Ta tillvara på rester och ha med dem som lunch till jobbet, eller ha dem som mellanmål. Jag tipsade för övrigt om en bok på det temat häromdagen.

Det finns naturligtvis mycket att tänka på när man står i matvarudjungeln, men, som sagt, använd ditt eget goda omdöme och ditt sunda förnuft - det brukar man komma långt med.




~~~

Andra skriver: , , , , , , , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: