tisdag 17 mars 2009

Minska din köttkonsumtion!


~~~


När man börjar koka grisar levande på grund av "effektiviseringar och [att ett] högt tempo" ska hållas, så är det något som har gått väldigt, väldigt, väldigt fel. Det var något som enligt slakteriets VD Michael Hugosson "aldrig fick hända", men ändå ändrade man inte på rutinerna och det hände så klart igen... Dessutom har det hänt på minst tre andra stora slakterier ägda av Scan. Läs mer i SvD, DN samt i Sydsvenskan.

Slaktprocessen är grym och stressande som den är och grisar ska inte behöva skållas till döds på grund av bristande rutiner och felande mänskliga faktorer. Och, kanske, även bristande empati...

Linda McCartney har en gång sagt: "If slaughterhouses had walls of glass, the whole world would be vegetarian" och det ligger nog en hel del i det, för det är en grym verklighet som råder på slakterierna. En verklighet som alltför många blundar för.

Minska ditt köttätande, eller sluta äta kött helt och hållet, för djurens och miljöns skull. Det finns så mycket gott och mättande som inte innehåller kött av något slag. Jag vill här även slå ett slag för Steve Landos eminenta skrivelse i ämnet.

Besök gärna Linda McCartney Foods och låt dig inspireras; produkterna finns nu att köpa även i Sverige.

Några andra gröna alternativ:
Quorn - se dock upp, några av produkterna innehåller palmolja.

Eller varför inte bara koka ihop en tomatsås med vitlök, eventuellt lite chili, salt, peppar och skivad zucchini och servera till nykokt pasta? Enklare och godare kan det inte bli!


Bilden ovan är lånad från Djurens Rätt.




~~~

Andra skriver: , , , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: