lördag 21 mars 2009

Hjälp Balis hundar!


~~~


Sex, åtta enligt vissa uppgifter, människor på Bali har dött av - misstänkt - rabies sedan i september 2008 och därför har myndigheterna dödat över tusen hundar, två tusen enligt vissa uppgifter - på ett mycket grymt och plågsamt sätt. Hundarna förgiftas med stryknin, vilket gör att de förblir vid medvetande och får ständiga krampanfall fram till dess att de slutligen kvävs till döds.

Bali är beroende av sin turism och rabiesutbrottet måste hejdas, men att ta livet av öns hundar är inte lösningen. WHO, Världshälsoorganisationen, menar att det mest effektiva sättet att bekämpa rabies är genom massvaccinering av hundar samt genom förebyggande åtgärder och utbildning. De här metoderna har utrotat rabies i många länder, att massmörda hundar har aldrig fungerat. Bali Rabies Forum, ett samarbete mellan olika djurvälfärdsgrupper, däribland WSPA, har tagit fram rekommendationer för humana - animana? - och effektiva metoder för att förebygga rabies på Bali; de går dock inte att genomföra utan myndigheternas samarbete.

I dag ber jag därför dig att skriva under WSPA:s brev till Balis myndigheter och be dem att sluta massdöda öns hundar och istället vidta andra förebyggande åtgärder.

Hjälp Balis hundar i dag!

Den klickbara bannern ovan är lånad från WSPA.
~~~

Andra skriver: , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: