måndag 23 november 2009

Två avgörande grader


~~~


I afton tänkte jag påminna er om att besöka 2grader.se där man inför klimatmötet i Köpenhamn om tretton dagar kan skriva på om man står bakom följande:

• Vi vill ha ett globalt klimatavtal
• Alla världens länder ska delta
• Temperaturen får öka högst 2 grader
• Säkerställa de fattigaste ländernas rätt till utveckling

Låt oss hjälpas åt att tala om för världens ledare att vi bryr oss om vår planet. Den enda vi har.

DN




~~~

Andra skriver: , , , , , , , ,

~~~

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Jag har skrivit på trots att jag är helt övertygad om att 2-graders målet redan är kört...

A-K sa...

Ja, tyvärr så är väl inte heller jag så hoppfull, men jag tycker ändå att det är viktigt att visa att klimatfrågan engagerar och att vi faktiskt bryr oss.

Ahrvid Engholm sa...

Trams! Tag och googla fram info om tidernas största vetenskapskapsskandal, kallad "Climategate". IPCC har i åratal manipulerat data, försökt få bort kritiska forskare, styrt innehållet i tidskrifter - t o m manipulerat källkoden i datorprogram för modellering så att de skall ge "önskvärt" resultat. Svensk media beter sig skamligt som försöker tiga ihjäl denna gigantiska skandal - men snart kommer vallarna att brista. Och Köpenhamn blir förstås ett antiklimax.

--Ahrvid

Ps. En bra site: www.theclimatescam.se

Anonym sa...

hur människor drivs till självmord

Anonym sa...

Till Arvid Engholm: det är ingalunda oomstritt. Manipulation har förekommit, men allvaesgraden är mkycklet oklart. Mycket talarv för att manipulatörerna har rätt i sak. Manipulationen och sakfrågan är logiskt oavhängiga varandra. För att inse detta krävs analys och kategoriseparation, inte uppretad känsloreaktion.

- Peter IOngestad, Solna