onsdag 13 januari 2010

Skriv på mot långväga hästtransporter

~~~


Skriv på mot långväga och inhumana hästtransporter inom EU. Läs mer hos Save the Dogs, varifrån bilden ovan är lånad. Känner du efter det att du vill försöka göra en insats mot detta plågeri, så kopiera gärna brevet nedan och mejla det till nedanstående europaparlamentariker. Glöm inte att fylla i namnet på aktuell parlamentariker överst och ditt eget namn och din adress längst ner.

"Till:

Jag vill be Dig om hjälp att få ett slut på Europas mest omfattande misshandel av hästar genom att skriva under Skriftlig förklaring 54/2009.

Jag skriver till Dig som en vän av hästar och djur samt i egenskap av väljare för att be om Din hjälp att få ett slut på lidandet för tusentals hästar som varje år transporteras långa sträckor genom Europa på väg till slakt.

Årligen transporteras 100 000 hästar genom Europa under fasansfulla förhållanden, dag ut och dag in, mitt i högsommaren och under kallaste vinter utan vare sig vila, mat eller vatten. Nuvarande lagstiftning, EU-rådets förordning (EG) 1/2005, har allvarliga brister och vissa medlemsländer tillämpar inte alltid förordningen, vilket leder till utmattning, skador, smärta och stress hos hästarna. Dessa resor är inte bara grymma och inhumana, utan även helt onödiga.
World Horse Welfare har hittat en ”slaktväg” genom Europa där transporter passerar 180 licensierade hästslakterier innan de når slutdestinationen. Hästar bör slaktas så nära sin ursprungsplats som möjligt och ska transporteras som kött; dessa kännande varelser ska inte behöva utstå dagar av lidande.

En skriftlig förklaring (54/2009) har nyligen lagts fram som uppmanar brittiska parlamentsledamöter att visa sitt stöd för en granskning av den nuvarande förordningen om transport, i synnerhet vad beträffar hästar. Som Din väljare ber jag Dig att stödja förklaring 54/2009 genom att skriva under innan den 21 januari 2010 och jag ber Dig även att uppmuntra Dina kollegor att göra detsamma.

En namninsamling som skrivits under av 132 565 europeiska medborgare överlämnades nyligen till Europeiska kommissionen med en vädjan om att detta barbariska tillvägagångssätt ska upphöra. Tusentals andra skickar vykort till José Manuel Barroso med en liknande begäran. Nu behöver vi Din hjälp för att få slut på det här lidandet för gott.

Om Du vill ha mer information om de långväga transporterna av hästar på väg till slakt kan Du kontakta World Horse Welfare på +44 (0)1953 497226 (e‑post:hannahlynch@worldhorsewelfare.org) eller besöka http://www.worldhorsewelfare.org/.

Med vänliga hälsningar,"


Mejladresser till de parlamentariker som ännu inte givit sitt skriftliga samtycke:Stå upp för hästarnas rättigheter, och gör det innan den 21 januari. Sedan är det för sent.
~~~

Andra skriver: , , , , , , , , , , ,

~~~

Inga kommentarer: