måndag 14 september 2009

Hjälp Borneo Orangutan Survival att hjälpa!

~~~


Jag fick ett nödrop från BOS i dag som jag gärna sprider vidare, och känner du någon som månar om orangutangerna, så tveka inte att skicka informationen vidare. Bilderna som nämns i brevet har tyvärr fallit bort; bilden ovan är lånad från BOS Sweden.

~~~

"Du vet den där häftiga känslan när något verkligen har inspirerat dig? Jag har den! Jag har blivit inspirerad av orangutangerna Tian Tian och Tari, av John, Papa och Lisa. Jag har precis kommit hem efter att ha jobbat på BOS rehabiliteringscenter på Borneo. Det är en enorm känsla som kommer när man tittar en orangutang i ögonen, och en ännu starkare känsla när den orangutangen sitter i en bur. Vissa sitter i bur för att skydda de från förfärliga övergrepp. Som John, orangutangen på bilden bredvid. Han har en gevärskula som sitter fast i ryggraden och kommer att behöva omhändertagande resten av livet. Vissa djur sitter i bur eftersom deras mammor har slaktats och de inte kan överleva på egen hand. Som alla andra på BOS vill vi att dessa djur skall släppas fria i det vilda. Ditt stöd kan nu göra det möjligt.

Jag hoppas kunna inspirera dig att hjälpa BOS att släppa fria upp till 75 orangutanger under de närmaste månaderna. Det är brådskande eftersom BOS har erbjudits hjälp, vilket inkluderar gratis användning av en helikopter under en begränsad tid. Detta innebär att vi kan transportera orangutanger till avlägsna och skyddade områden i regnskogen. Vi måste bara samla ihop pengarna som behövs för varje utsläppande. Den totala summan vi snabbt behöver samla ihop är 1 125 000 kr. Att släppa ut en orangutang kostar omkring 15 000 kr. Kan du hjälpa oss hjälpa orangutangerna? Vare sig du ger en mindre summa eller täcker hela kostnaden för ett utsläpp kommer ditt bidrag att göra en enorm skillnad.

Jag har just tittat igenom mina foton. Vilken fantastisk känsla att se en bild på en tom bur. Vi behöver flera av dessa. Tack vare BOS-teamet är det möjligt. Som jag sade kan du hjälpa till att täcka kostnaden för ett utsläpp eller mera om du har möjlighet. 15000 kr är genomsnitts-kostnaden för ett utsläpp. Kostnaden beror på veterinärernas avgifter, hur långt vi måste resa till utsläppsställen och så vidare.

Även om det är fantastiskt spännande att släppa ut orangutangerna måste vi berätta att visa djur som vi tar hand om aldrig kommer att kunna leva fria igen. De är för skadade eller sjuka för att klara sig på egen hand. Jag grät när jag såg John klättra bestämt i sin inhägnad, trots kulan som sitter i ryggraden. Ett av hans ben är lamt och oanvändbart. Att se John och så många andra av våra nära kusiner på nära håll har fått mig att bestämma mig för att göra vad jag kan för att hjälpa dessa känsliga, magnifika djur att leva fria igen. Och även att hjälpa de som aldrig kan leva i det fria igen. Så, ge vad du kan idag. Svara innan slutet av september eftersom vi har bara har fått låna helikoptern gratis till då. BOS kommer att använda ditt bidrag i enlighet med 90000 kontos regler och du kommer snart att få veta hur många orangutanger av de 75 som vi har haft råd att släppa ut i det vilda.

Genom att släppa ut 75 orangutanger får vi mer plats på centret och större resurser för bla Kesi, Grendon , Doren, Ruthie och Lomon. Dessutom får vi värdefull erfarenhet för den dag då vi hoppas kunna släppa ut Kesi, Grendon , Doren, Ruthie och Lomon i det vilda. Hjälp din adoptionorangutang genom att hjälpa BOS med utsläppen idag.

Snälla hjälpa oss att släppa orangutangerna fria nu i september. Stort tack.

Derek Humphries
BOS International

PS Om vi skulle samla in mer än 1 125 000 kr som behövs för att släppa ut dessa orangutanger kommer vi att använda resten att finansiera andra utsläpp senare under året. Ännu en gång tack så mycket.

Sätt in pengarna på bankkonto 900-1421 eller postgiro 90 01 42-1. Markera talongen med ett av följande alternativ:
- 150 kr för bedövningsmedel och transport burar som behövs för att flytta orangutangen
- 300 kr för personal och annan utrustning som behövs för flytten
- 700 kr för transportkostnader för orangutangen
- 15000 kr täcker hela kostnaden för att släppa ut en orangutang

Om du vill donera en annan summa markera den på bank/posttalongen.
Glöm inte att markera bank/posttalongen med ditt namn och din adress och att gåvan gäller utsläpp annars kan vi inte kontakta dig med information om hur många orangutanger vi har kunnat släppa ut.

Kontor: +46 8 55 91 24 38
Mobil: +46 732 31 37 94"


~~~

Känner du att du har möjlighet att hjälpa till, så gör det snarast möjligt. Det är brådskande och alla bidrag är viktiga - pyttesmå som riktigt stora. Känner du någon eller några som du tror skulle vilja bidra till dessa orangutangers frisläppande, så vidarebefordra gärna informationen.
~~~

Andra skriver: , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

WebsiteTraffic sa...

What a nice blog you have..thanks for all this information.