tisdag 23 juni 2009

Varför, varför, varför...?


~~~


Varför är alltid den första lösningen att skjuta ett djur som råkar befinna sig på "fel" plats? I dag har en stackars älg som förirrat sig in i Helsingborg fått sätta livet till för att "det fanns risk att den skulle skada någon person".

I många andra länder söver de djur som hamnat i liknande situationer för att sedan transportera dem dit där de kommer ifrån eller, om man inte känner till det, till exempelvis någon näraliggande skog. Men i Sverige är det skjuta för att döda som gäller. Jag blir så frustrerad. Det hade väl krävts ungefär samma ansträngning för att skjuta den stackars älgen med bedövningspil och transportera ut den till lämpligt område utanför Helsingborg som för att skjuta med ett dödande skott och sedan transportera bort kroppen? "Ingen människa ska ha kommit till skada." Nej, men en älg dog.

Bilden ovan är lånad från Wikipedia.
~~~

Andra skriver: , , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Judith sa...

Jag håller med. Jag fattar inte heller och så ska Sverige vara så himla bra!
Men nu ska ju vargarna också börja få sätta livet till för att jägarna nu har för lite att skjuta så det var väl därför den stackarn idag fick sätta livet till. Då fick dom skjuta en älg!
Så sjukt

Steve Lando sa...

Den svenska - o mänskliga - IQ-lösheten. Det finns ingen annan förklaring, även om de brukar bortförklara med allsom idiotiska anledningar.