måndag 1 juni 2009

Inne i en djurfabrik

~~~


Jag rekommenderar alla som har möjlighet att titta på "Döden på djurfarmen" som visas 21.00 i kväll på Canal+ First samt Canal+ HD. Dokumentären visas även i morgon 21.00 på Canal+ Drama.

Saxat från Canal+:

"Hanteringen av de djur som ska bli vår dagliga föda är ett hett ämne, som behandlas i denna HBO-dokumentär. Varje år föds tio miljarder djur upp för att ätas av amerikaner - alltför många av dem behandlas illa, eftersom lagarna är ineffektiva och matproducenterna jagar förbättrad lönsamhet. När en undercover-reporter, "Pete" från The Humane Farming Association, arbetade i sex veckor på grisfarmen Wiles Hog Farm i Ohio filmade han med dold kamera grisar som stryptes genom hängning eller fick huvudena krossade. "Pete" överlämnade filmmaterialet till polisen som gjorde en razzia där. ”Döden på djurfarmen” är gjord för HBO av sjufaldige Emmyvinnaren Tom Simon och Emmynominerade Sarah Teale, som tidigare gjort "Dealing Dogs" tillsammans."


Läs mer om dokumentären hos HBO, där bilden ovan även är lånad.

Ingen kan väl dessutom ha undgått skriverierna om de svenska och danska grisarnas situation på senare tid som har publicerats i bland annat SvD och Sydsvenskan.




~~~

Andra skriver: , , , , , , , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

celine sa...

Bli gärna medlem i min anti djurplågeri kanpanj!

Bli medlem här:
http://www.emot.se/namnlistor/79/

Ps. Tipsa om kanpanjen på din blogg så att fler blir medlemmar och kampanjen blir större!