lördag 21 februari 2009

Säg nej till sälprodukter! Stoppa Canadas säljakt!

~~~


Den årliga säljakten i Canada har dragit igång på sina håll och även om det till en början verkade som om jakten på Hay Island, Noca Scotia, på grund av sviktande efterfrågan på sälpäls inte skulle bli av i år, så dog det hoppet i måndags.

Då fick tyvärr övervakare från Humane Society bevittna hur 200 ungar, med sedvanlig bestialitet, slogs ihjäl med påkar - allt för att förse ett Newfoundlandbaserat företag med "varuprover".

Jägarna - om man nu ens ska kalla dem för det - har inte återvänt till Hay Island under veckan, men de kommer inom kort att slå ihjäl hundratusentals sälungar utanför Canadas östkust - i många fall flås de stackars sälungarna levande.

Förra året dödades över 205 000 sälar på Canadas blodiga isar. Om du tycker att det här djurplågeriet borde få ett slut, så kräv ett förbud på sälprodukter inom EU och tala om för Canadas fiskeri- samt premiärminister att säljakten på Hay Island är fullständigt onödig och oacceptabel och be dem att stoppa den i dag! Samt här hos IFAW kan du även kräva att Canada sätter stopp för all säljakt, inte bara den på Hay Island.




Via PETA kan du även skicka en vädjan till Vancouvers olympiska kommitté och be att de kräver ett permanent förbud för all säljakt i Canada. Vancouver ska stå värd för vinter-OS 2010 och det vore bra att få OS-kommittén att kräva ett förbud när nu hela världens ögon börjar riktas mot dem. Bilden ovan är lånad från PETA.

Läs mer hos IFAW samt hos Humane Society och ta gärna del av deras videoklipp. Det är ingen underhållande syn, men desto viktigare.







~~~

Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , , , , ,

~~~

2 kommentarer:

Anonym sa...

usch; är en av dem som blev ganska upprörd av Blondinbellas sälpäl. Fattar inte att man med stolhet kan bära upp något som hotar inte bara ett utrotningshotat djur, men även moral och miljön.

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar