fredag 5 december 2008

Stoppa björnjakten i Ryssland!

~~~


Jag har tidigare skrivit om den grymma björnjakt som pågår i Ryssland varje vinter, läs gärna det inlägget för mer information.

Jakten är grym; man väcker björnhonan ur sin vinterdvala, lockar fram henne ur idet och en lurpassande jägare skjuter henne när hon kommer ut för att försvara sitt bo. Inuti idet ligger fortfarande hennes intet ont anande och försvarslösa björnungar som, utan att veta om det, plötsligt blivit moderlösa. Det handlar om upp till 4 000 björnungar som varje år, i många fall, fryser ihjäl utan sin mamma. Andra hamnar som husdjur hos lokalbefolkningen, andra utnyttjas i turistnäringen och ytterligare andra säljs på restauranger.

Brunbjörnsstammen i Ryssland är en av världens sista återstående friska björnpopulationer och det är viktigt att man från regeringshåll sätter sätter stopp för denna grymma jakt. Vill du dra ditt strå till stacken? Tala då om för president Dmitrij Medvedev och premiärminister Vladimir Putin att det är dags för dem att agera!

IFAW:s mål är att få ihop 25 000 namn, drygt 11 000 har skrivit på, så varje underskrift är enormt viktig. Skriv under på en gång!




~~~

Läs vad andra skriver: , , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

Anonym sa...

God Jul!