tisdag 26 augusti 2008

Det där med skönhetsprodukter och oskyldiga djur...



~~~


Värnar du om hajarna, vilket alla borde göra, så vill jag i dag tipsa dig om att besöka Oceana och där göra en insats genom att be Susan Lark att sluta använda sig av ämnet squalane i sina hudvårdsprodukter. Hon använder squalane som utvunnits från djuphavslevande hajars levrar, men ämnet finns mycket lättillgängligare också i helt vanliga oliver.

Djuphavslevande hajar tillhör världens mest sårbara. De växer långsamt, utvecklas senare i livet och får bara ett fåtal ungar. Med andra ord, så har djuphavslevande hajpopulationer svårt att återhämta sig efter eventuella bakslag och är därför extra känsliga för överexploatering.

Gör en insats, be Susan Lark att sluta använda sig av squalane från hajar. Inga skönhetsprodukter i världen är värda att dö för.




När jag ändå har havens hajar på tal, så vill jag återigen tipsa om Rob Stewarts mycket viktiga dokumentär Sharkwater som finns att köpa hos CDON.






Här kan du dessutom läsa om vithajsbesök i Danmark.


Bilden längst upp är lånad från http://oceana.org/




~~~

Läs andras åsikter kring: , , , , , , , , , ,

~~~

1 kommentar:

S.A.I. Steve Lando sa...

ett mycket bra initiativ om dessa förunderliga djur, magnifika varelser som ej givetvis bör exploateras för dylika löjliga tingestar, särledes när alternativ allt finns.